ДПП / Најдете поддршка

Ова е списокот на организации кои обезбедуваат разни видови на поддршка. Кликнете на секоја од организациите за да ги погледнете целосните информации за нивните услуги и да добиете информации за тоа како да ги исконтактирате.


Deflect

Веб-сајт: https://www.deflect.ca

Deflect е бесплатна услуга за безбедност на веб-страници која го брани граѓанското општество и
групи што се залагаат за човековите права од дигитални напади.

Повеќе информации

Digital Defenders Partnership

Веб-сајт: https://www.digitaldefenders.org

Целта на Digital Defenders Partnership (DDP) е да ја заштитува и унапредува слободата на интернет и да го чува интернетот безбеден од појава на закани, особено во репресивни средини. Координираме итна поддршка за поединци и организации, како на пример бранители на човековите права, новинари, активисти од граѓанското општество и блогери. Имаме пристап насочен кон луѓето, фокусирајќи се на нашите основни вредности на транспарентност, човекови права, вклученост и разновидност, еднаквост, доверливост и слобода. DDP е формирана во 2012 година од страна на Freedom Online Coalition (FOC).

DDP има три различни видови на финансирање кои се однесуваат на итни вонредни ситуации, како и долгорочни грантови насочени кон градење на капацитетите во рамките на една организација. Исто така, ние координираме стипендија за дигитален интегритет (Digital Integrity Fellowship) каде организациите добиваат персонализирани обуки за дигитална безбедност и заштита на приватноста и програма за Мрежа за брза реакција.

Повеќе информацииGreenhost

Веб-сајт: https://greenhost.net

Greenhost нуди ИТ услуги со етички и одржлив пристап. Услугите кои ги нудиме вклучуваат веб-хостинг, решенија преку облак и моќни специјализирани понуди за информациска безбедност. Соработувајќи со културолошки организации и технички пионери, ние се стремиме на нашите корисници да им ги обезбедиме сите можности на интернет но истовремено заштитувајќи ја нивната приватност. Ние сме активно вклучени во развојот на отворен извор и учествуваме во разни проекти во областа на технологијата, новинарството, културата, образованието, одржливоста и слободата на интернет.

Повеќе информации


Qurium Media Foundation

Веб-сајт: https://www.qurium.org

Qurium Media Foundation е провајдер на решенија за безбедност за независни медиуми, организации за човекови права, новинари-истражувачи и активисти. Qurium обезбедува низа професионални, прилагодени и безбедни решенија со лична поддршка на организации и лица изложени на ризик, вклучувајќи:

  • Безбеден хостинг со DDoS намалување на веб-страници со ризик
  • Поддршка преку брза реакција за организации и лица кои се под непосредна закана
  • Безбедносни ревизии на веб-услуги и мобилни апликации
  • Решавање на блокирани веб-страници на интернет
  • Форензични истраги за дигитални напади, измамнички апликации, таргетиран злонамерен софтвер и дезинформации

Повеќе информации